Qui som

Les arrels de la nostra comunitat es troben en la tradició de les primeres comunitats monàstiques del cristianisme, els Pares i les Mares del Desert.

A través de l’estudi de les descripcions vívides de Joan Cassià, el monjo benedictí John Main va recuperar la senzilla disciplina del monologistos, l'oració d'un sol mot. L’any 1975 va crear un centre de meditació cristiana a Londres on es reunien els primers grups de meditació. Poc a poc es van anar formant nous grups arreu del món.

L’any 1991 es va constituir la Comunitat Mundial per a la Meditació Cristiana per donar forma a la comunitat de meditadors que s’havia anat convertint en un veritable “monestir sense parets.” L’any 2007 la comunitat va rebre el reconeixement canònic i actualment és present a més de cent països del món. El seu símbol, dos coloms enfilats al caire d’un calze, és una antiga imatge que representa la unió de les dimensions contemplativa i activa de la vida.

El fonament espiritual de la comunitat el formen els grups de meditació que es reuneixen cada setmana en llocs molt diversos com ara en cases particulars, parròquies, universitats, presons, empreses, comunitats religioses i institucions governamentals. La comunitat comparteix l’ensenyança de la meditació mitjançant una xarxa de centres de meditació i les publicacions de l’editorial MedioMedia. A més, a través de la seva comunitat d’oblats i oblates manté el lligam amb la família monacal benedictina. En el seu 25è aniversari, la comunitat ha vist la necessitat d’establir un centre internacional a l’antiga abadia de Bonnevaux, a França, al servei de la pau global.

La comunitat és ecumènica amb l'esperit de servir la unitat universal a través del diàleg amb les diverses esglésies cristianes i amb les altres religions i tradicions de saviesa, des de l’aprofundiment de la pròpia vivència espiritual com a cristians i cristianes.

John Main

John Main (1926-1982) fou un monjo benedictí el qual, essent encara un jove diplomàtic a l'Àsia Oriental, s'inicià en la meditació de la mà d’un monjo hindú, el swami Satyananda. No va ser fins anys després quan s’adonà fins a quin punt l’oració silenciosa estava arrelada també en la seva pròpia tradició cristiana.

L'any 1975 va obrir el primer centre de meditació cristiana al seu monestir de Londres, recuperant així aquesta senzilla pràctica d'oració silenciosa i contemplativa. Aviat va veure, però, que aquesta pràctica no només era rellevant per a monjos o monges; la va veure també com un camí de renovació de l'Església i del món sencer.

Laurence Freeman

Director de la WCCM

Laurence Freeman va néixer a Londres, Regne Unit, va ser educat pels Benedictins i després va fer una Mestria en Literatura Anglesa al New College, Oxford.

El seu guia espiritual va ser Dom John Main, a qui el Pare Laurence havia conegut durant molts anys, fins i tot abans d'entrar a la vida monàstica. El va estudiar amb el pare John en el seu noviciat i després el va assistir a l'establir el primer Centre de Meditació Cristiana a Londres el 1975, el qual va ser l'origen de la Comunitat Mundial per a la Meditació Cristiana.

El Pare Laurence va acompanyar el Pare John al Canadà, on havien estat convidats per establir una petita comunitat Benedictina ensenyant i practicant la meditació. Des d'aquí John Main i Laurence Freeman van veure fermament la necessitat de recuperar aquesta tradició espiritual per al món. El Pare Laurence es va ordenar sacerdot el 1980.

Després de la mort de John Main el 1982, el Pare Laurence va continuar i des d'aleshores continua viatjant per continuar la feina que John Main havia iniciat. El 1991 The World Community for Christian Meditation va ser fundada i el Pare Laurence es va convertir en el seu guia espiritual.

Laurence Freeman és l'editor dels treballs de John Main. També és autor de "Llum Interior", "Meditació Cristiana i Silenci", "A Short Span of Days", "La Meditació Cristiana: La teva pràctica diària" , "Web of Silence" i "Jesús: El Mestre Interior." Ha produït molts sets de CDs i ha escrit molts articles com a The Tablet.

Consell WCCM a Catalunya

WCCM a Catalunya está constituïda legalment com  Associació Meditatio Catalunya .Está coordinada per un Consell .

Els membres actuals son :

Pere Agustí.Coordinador general 

Merce Manzano.Responsable àrea de continguts

Mireia Poch .Responsable àrea de comunicació i de l'escola de meditació.

Marco Schorlemmer. Responsable àrea legal i administrativa 

 

Logo

© WCCM Catalunya. Tots els drets reservats.